|

Marnotrawstwo Żywności

Zmniejszenie marnotrawstwa żywności

Wkraczając na rynek z Eatzon – innowacyjną #PlatformaGastro, naszym głównym celem była cyfryzacja branży gastronomicznej i zabezpieczenie zamówień składanych wcześniej po to, aby restauratorzy i użytkownicy zyskali zaufanie, jakie daje możliwość płatności online po złożeniu zamówienia.  W trakcie konsultacji naszej koncepcji z restauratorami oraz potencjalnymi użytkownikami doświadczyliśmy różnych sytuacji, które głęboko osadziły się w naszej pamięci. Problemy spowodowane brakiem informacji na temat wielkości popytu i próby przygotowania się na “godziny szczytu” to tylko niektóre z wyzwań, jakie widzieliśmy.

Dotknęliśmy również tematu marnotrawstwa jedzenia i wspólnie zastanawialiśmy się jak lepiej przewidywać zapotrzebowanie i planować zamówienia. To temat rzeka!

Dzięki danym zbieranym w procesie obsługi klientów możemy nie tylko zwiększyć efektywność działalności lokali gastronomicznych, ale także przyczynić się do zmniejszenia marnotrawstwa żywności. Ta strategia koreluje z naszymi dążeniami do zrównoważonego rozwoju i podkreśla nasze zaangażowanie w odpowiedzialną produkcję oraz konsumpcję.